free web creation softwareПублика у фокусу: 
ШЕТЊА КРОЗ ИСТОРИЈУ
ДИЗАЈНА У ВОЈВОДИНИ 
(1945 -1985)

У оквиру јавног позива "Публика у фокусу", који је са циљем развоја публике покренула ФондацијаНови Сад 2021 – Европска престоница културе”, развијен је пројекат “Шетња кроз историју дизајна у Војводини (1945 -1985)" који низом предавања, радионица и излагачких активности тематизује појаву и развој индустријског и графичког дизајна на тлу Војводине од краја Другог светског рата до средине осамдесетих година прошлог века. Носилац пројекта је Галерија ликовне уметности поклон збирка Рајка Мамузића у партнерству са Удружењем ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Војводине (УПИДИВ)


Позивамо грађане Новог Сада и његове госте, да са нама крену у шетњу и открију већ заборављену дизајнерску баштину, не тако далеке прошлости. 

Амбалажа

Дизајнирање амбалаже за прехрамбене производе

Радионица, практичан рад ...

Опис: На креативној радионици под називом “Дизајнирање амбалаже за прехрамбене производе” деца ће добити прилику да се упознају са функцијом и врстама амбалаже за прехрамбену индустрију, али и да практично раде на осмишљавању и изради ове врсте графичког производа. Предавач и водитељ радионице је
Ненад С. Лазић, дипл. графички дизајнер, професор ликовне културе.

Датум: 23. мај 2019.  Време: 10:30 часова
Место: Галерија ликовне уметности
поклон збирка Рајка Мамузића,
Васе Стајића 1, Нови Сад
Улаз је слободан

Војислав Терзић

Војислав Терзић: Историја дизајна у Војводини (1945 -1985)

Предавање, трибина ...

Опис: Предавање под називом "Историја дизајна у Војводини", доајена југословенског дизајна Војислава Терзића, заинтересованој публици откриће дух прохујалог времена, које је било проткано ентузијазмом и креативним заносом послератне генерације домаћих стваралаца. Као један од ретко преосталих сведока и активних учесника, Терзић ће присутну публику одвести на саме почетке формирања ове струке на нашем простору, а онда и провести кроз готово све битније етапе њеног развоја.
Модератор:  др Здравко Рајчетић, теоретичар уметности и медија

Датум: 23. мај 2019.  Време: 18:30 часова
Место: Галерија ликовне уметности
поклон збирка Рајка Мамузића,
Васе Стајића 1, Нови Сад
Улаз је слободан

Партнери у реализацији пројекта

Контакт

Шетња кроз историју дизајна у Војводини (1945 – 1985)
мејл: idVojvodina@gmail.com
office@idVojvodina.info

Локација

Галерија ликовне уметности поклон збирка Рајка Мамузића
Адреса: Васе Стајића 1
Нови Сад , Србија